Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg След като ГЕРБ/СДС изпрати отговор с отказ

...
Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg След като ГЕРБ/СДС изпрати отговор с отказ
Коментари Харесай

Приключихме подмяната! Хващайте си чукалата и дим да ви няма!

Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg 

След като ГЕРБ/СДС изпрати отговор с отвод до ПП/ДБ и до жалките им молби да бъде формирано държавно управление с втория мандат, евентуално единствено знамение би трябвало да стане, с цел да не отидем на избори. Дано да не става! Дано да не става, тъй като историята ни в действителност не помни такова проваляне на парламентаризма, посредством главно на Политическа партия (ДБ) и най-много на Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и хората към тях.

Кратката последователност всички чудесно я знаем. Още предходната година беше подписана декларация сред Мария Габриел и Николай Денков, която предвиждаше така наречен ротация. Последваха обаче десетки, стотици гафове от страна на ПП/ДБ, които гафове – в името на това да има работещо държавно управление и да не се запътим към следващите предварителни избори, бяха непрекъснато преглъщани както от цялото управление на ГЕРБ/СДС, по този начин и персонално от поддръжниците им.

То не бяха претенции за постове, за назначение на този и оня негодник на властова позиция, извиване на ръце, закани. Най-нелепото е, че всичко това идваше от коалиция, която не беше посочена от гласоподавателите преди всичко на последните избори. А извънредно циничното е, че всичко това беше съпроводено с непрекъснати обиди към тези, от които Петков и сие желаеха и изискваха.

Онзи желал да пътува, другият си се представял на висок властови пост, третият желал да съчетава няколко управленчески функционалности, четвъртият държал жена му да заеме еди кой си пост. И ултиматуми, грозно държание, безпринципно криволичене, макар предварителните договорености за „ джентълменско съглашение ”. Разбира се, редом с това не спираха да удрят и медийните бухалки, които назоваха тези, на които се молят спонсорите им „ мафия ”. И хем анал(изираха), че тези били мафия, само че хем ни убеждаваха, че техните хора трябвало да ръководят с мафията, с цел да възстановят страната, разпарчетосана от... въпросната мафия. Шизофрения?

Кардинална, непоправима неточност на ГЕРБ ще е, в случай че все пак, още веднъж правят отстъпка и дадат късмет на сбирщината към Петков и Василев. По този метод не просто ще провокират справедливия яд на така и така колкото да издържащите протичащото се техни гласоподаватели, само че и ще запратят страната в безвремие, в което в действителност тя се люшка откогато въпросните променкаджии – по един или различен метод – превзеха властта.

Най-важното е ПП/ДБ да не са във властта

Не, че изборите са някакво магическо избавление, след което всичко ще се оправи за три дни, само че най-малко ще донесат на хората избавление от Политическа партия. Всъщност и Демократична България, в случай че желаят вероятно да влязат в миналото още веднъж в Народното събрание, би трябвало незабавно да разтрогнат обединението между тях, тъй като другояче пред тях съществува напълно действителната опция да бъдат заровени като партия.

И тъкмо Кирил Петков и Николай Денков ни приказват за почтена дума, за съблюдаване на сделки, за дълг. Такива циркове най-новата ни политическа история не помни, а и освен най-новата...

Министър-председател съвсем да реве през камерата, молейки се да ротацията да бъде осъществена, като преди този момент е стресирал хората, тъй като се е пльоснал с погребална физиономия в изключително изявление по националната телевизия, като че ли на страната ни е била оповестена война. Вероятно в профил би могло да наподобява и смешно, само че истината е, че е ужасно, плашещо е, тъй като тези хора взимаха, взимат значимите решения – за нас, за България. Същият този покемон Денков преди месеци подписа съглашение с Австрия за някакъв неразбираем въздушно-капков Шенген, при условия, които до ден сегашен остават неразбираеми, само че за броени дни стана ясно – по протичащото се в страната ни – че сигурно касае по-бързия банкет на повече мигранти и връщането на такива – в това число и нарушители - от други страни.

А схемите на Асен Василев, за които става по-ясно, че той е приложил и с бюджета на страната? От от ден на ден места – от икономисти, от депутати, от някогашни ръководещи, се чуват думи, че се касае за източване на бюджета, за сложени мини както в Министерството на финансите, по този начин и в митниците, които могат да избухнат всеки миг. Че съществува действителният риск за повишение цената на електрическата енергия за битовите консуматори, тъй като както заяви и ръководителят на КЕВР Иван Иванов посочи, има недостиг от 1 милиарда лева във Фонда, който досега постоянно е бил на остатък с 850 млн., които обаче финансовият министър в оставка е пренасочил. Споменават се и суми от порядъка на 5 милиарда лева, които Василев той е източил от бюджета. Няма по какъв начин това харчене да не докара или до орязване на разноските, или до нарастване на налозите.

А Кирил Петков и безбройните му неистини. Той по този начин се появи и в политиката – с една голяма неистина, касаеща канадското му поданство, погазвайки Конституцията. Но това не му попречи да повлече наивниците след себе си. После бяха лъжите му, че е провел и платил акцията по спасяването на Боян Петров. Тази неистина я опроверга не какъв да е, а персонално вдовицата на алпиниста Радослава Ненова. После излъга, че е договорил на ниска цена газ. Излъга и че (октомври 2023) още не сме в Шенген поради неналичието на промени в българските служби. Така му били споделили високопоставени наши сътрудници. Тази му неистина пък беше опровергана от шефа на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка.

Лъжите на Петков в действителност са стотици – за толкоз знаем най-малко. Не по-малко потресаващи бяха всичките му изявления. След всяко от тях, без значение на каква тематика, човек оставаше с чувството, че даже единствено чуването на нелепостите и несвързаните неща, които е избълвал Петков, са му предизвикали безвъзвратна загуба на мозъчни кафези.

И в този момент тези същите, самонареклите се „ Добрите сили ”, желаят да ръководят, да си разиграват коня, да продължат да ни бутат към дъното, в тинята... Единственият верен отговор, както от страна на ГЕРБ и останалите партии в Народното събрание, по този начин и след това на изборите – от гласоподавателите, е, махайте се! Махайте се и в никакъв случай повече не се връщайте!

* * *

Виктория Георгиева е приключила " Реализация и подготовка на ТВ излъчвания " към Софийския университет " Св. Климент Охридски ", както и " Религията в Европа ", направление " Ислям ", още веднъж в СУ. Изучавала е и логика на психиката. Заместник основен редактор в " Ах, тези медии! ", редактор и създател в " Консерваторъ ", създател във вестник " Труд ".

Била е член на Студентски съвет при СУ, работила е като експерт маркетинг и реклама за водещи български компании. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР